„Aventura” unei femei la spitalul din Satu Mare. A așteptat timp de o lună să afle ce boală are

Data actualizării: Data publicării:
spitalul satu mare

Anchetă la Spitalul Judeţean din Satu Mare, după ce familia unei paciente care a murit acolo i-a scris ministrului Sănătăţii. Oamenii îi acuză pe medici de neglijenţă şi spun că ruda lor a făcut multiple infecţii în timp ce era internată. Decesul femeii de 82 de ani a fost provocat de un şoc septic.

„Eu am pierdut pe mama... nu o mai pot aduce înapoi, dar, totuși, să nu se aștepte 26 de ore la urgențe, e foarte mult”, afirmă Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

Femeia de 82 de ani s-a simţit rău şi a fost dusă de familie la spital. Mai bine de o zi a stat în Unitatea de Primiri Urgenţe, după care, fără un diagnostic, a fost trimisă la Secţia de boli interne. A revenit la urgenţe şi a fost trimisă, apoi, la Boli infecţioase. O lună mai târziu, când a murit, medicii tot nu îi spuseseră ce boală are. Făcuse însă numeroase infecţii, inclusiv cu o bacterie periculoasă, spune fiica acesteia.

I s-a pus o sondă la urgențe care a fost scos abia după 12 zile, după ce am spus eu. A făcut o infecție urinară gravă din cauza asta, a avut o escară foarte urâtă la picior”, spune Gergely Agnes-Iuliana, fiica femeii decedate.

De obicei, după infecția cu Clostridium Dificile, se produce un sepsis. Șocul septic se produce atunci când scade tensiunea arterială, pulsul devine rapid”, spune Andrei Csep, medic specialist boli infecțioase.

Familia pacientei decedate a trimis o scrisoare ministrului Sănătății, în care a cerut verificări la spitalul din Satu Mare.

„S-a constituit o comisie prin decizia managerului și a directorului medical care va analiza cazul. De la urgențe s-a solicitat un consult interclinic, a plecat la interne, în altă locație, ce s-a întâmplat din nou la urgențe vom afla pe parcursul anchetei”, afirmă Constantin Demian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare.

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare a mai fost în centrul unui scandal în urmă cu doi ani. 150 de persoane au protestat atunci în faţa UPU Satu Mare, după ce un tânăr tehnician dentar a murit în condiţii suspecte. El a fost diagnosticat cu comă alcoolică, însă după câteva zile s-a dovedit că suferise o lovitură puternică la cap.

Redactor: Bogdan Băcilă / Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri