Bolnavi umiliți. Reacție dură a premierului după imaginile „înfiorătoare” difuzate de Digi24

Data actualizării: Data publicării:
cu targa la casa de asigurari

Premierul Mihai Tudose i-a cerut, în ședința de Guvern, ministrului Sănătății să-i spună „cine nu mai lucrează în sistem”, după imaginile difuzate de Digi24 cu oameni duși cu pătura sau cu targa la Casa de Sănătate Bihor.

Digi24 a difuzat imagini revoltătoare, surpinse la Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate Bihor. Acolo, doi pacienţi, imobilizaţi la pat, au fost duşi pe targă la ghişeele instituţiei. Motivul? Adeverinţele care le atestă calitatea de asigurat, de care au nevoie, se eliberează doar personal sau cu procură notarială.

Cei doi pacienți au fost aduși cu autoturisme, de la 40 de kilometri distanță. Bărbatul care îi îngrijește pe cei doi mai spune că a solicitat o ambulanță pentru transportul pacienților, dar a fost refuzat.

Deși recunoaște că situația este absurdă, conducerea Casei de Asigurări spune că nu face decât să respecte legea.

După ce a văzut aceste imagini, premierul i-a cerut ministrului Florian Bodog să-i demită pe cei responsabili de această „nenorocire”.

Mihai Tudose: Am văzut la Digi24, mulțumesc televiziunii pomenite, niște imagini înfiorătoare. Persoane cu handicap locomotor aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu știu ce comisia vieții, care să stabilească nu-știu-ce sau să le dea nu-știu-ce. Am vorbit despre reducerea birocrației, nu a pacienților prin târâre pe jos. Cine a făcut nenorocirea asta?

Florian Bodog: Am primit și eu informația înaintea ședinței de Guvern, am dispus președintelui Casei de Asigurări să verifice, domnia sa a spus că e vorba despre două persoane care au solicitat un card de asigurare în numele altor persoane, fără să aibă împuternicire și fără să facă parte din familie. Se pare că sunt și implicații penale acolo, știe și Prefectura, până diseară vom avea un rezultat și până dimineață vă voi informa. Dacă e nevoie mă duc acolo.

Mihai Tudose: Mâine dimineață îmi spui cine nu mai lucrează acolo, da?

Florian Bodog: Da.

Mihai Tudose: Că dacă așa a înțeles, că reducem birocrația prin a-i aduce pe cei cu handicap locomotor să-i vadă, poate-l încurcăm. Găsește o carieră în piața privată. Vă rog frumos. Nu trebuie să fie numai unul, poate sunt de vină mai mulți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri