Brașov | Autoritățile au promis 28 de paturi noi la ATI. S-au amenajat doar 15, dar 13 au fost mutate dintr-un loc în altul

Data actualizării: Data publicării:
pat bolnav

Confuzie totală în privința numărului de paturi de terapie intensivă din secția modulară ATI COVID, aflată în construcție la spitalul județean din Brașov. Speranța că secția va fi dotată cu 28 de paturi noi a fost spulberată astăzi de autorități. Acestea au anunțat că doar 15 dintre cele 28 paturi din noua secție vor avea profil de terapie intensivă. Mai mult, 13 dintre cele 15 paturi ATI disponibile vor fi doar mutate în noul spațiu din actuala structură a spitalului județean Brașov.

Proiectul noii secții ATI COVID de la Brasov a fost finanțat de o organizație neguvernamentală, care l-a pus la dispoziția consiliului județean pentru demararea lucrărilor. Șantierul a fost deschis pe 22 iunie. Spitalul urmează să fie inaugurat peste 15 zile.

De la bun început, Consiliul Județean Brașov a comunicat public faptul că noua secție va avea 28 de paturi complet echipate pentru terapie intensivă, pe lângă cele 13 care deja funcționează în Spitalul Județean Brașov. Astăzi, însă socoteala s-a schimbat. Nu vor fi 28 de paturi de terapie intensivă, ci doar 15, din care noi sunt doar două.

Dr. Andrea Neculau: Foarte probabil o primă etapă va fi operationalizare a 15 paturi, respectiv a celor care erau deja existente în secția de până acum, pe care le vom muta aici, urmând să ne extindem pas cu pas prin atragerea de personal pentru care există deja planuri.

Raed Arafat: Va fi o parte destinată terapiei intensive, o parte destinată terapiei intermediare. Altfel, numărul medicilor și personalului care trebuie să opereze 28 de paturi de terapie intensivă va fi mult mai mare nevoie.

Județul Brașov este unul dintre cele mai afectate de pandemie din întreaga țară. În primele trei zile ale săptămânii, numărul total al cazurilor a fost de 216. Cele 13 locuri de la secția ATI COVID sunt mai tot timpul ocupate, iar autoritățile au fost nevoite să transfere pacienți în stare gravă în județele Buzău, Mureș sau Cluj.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri