Carantină de noapte în Craiova și în timpul săptămânii pentru nevaccinați

Data publicării:
Polițist care oprește mașini la filtru.
Carantină de noapte în Craiova și în timpul săptămânii pentru nevaccinați. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Restricțiile sunt înăsprite în Craiova începând de luni, după ce a fost depășit pragul de incidență de 7,5 la mia de locuitori. Craiovenii nevaccinați nu mai pot ieși din case după ora 20.00 nici în timpul săptămânii, potrivit Mediafax.

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală pot circula fără restricții în orice interval orar. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Persoanele nevaccinate nu pot circula în intervalul orar 20:00 - 5:00, cu anumite excepții care trebuie menționat în declarația pe proprie răspundere.

Magazinele sunt deschide între orele 5:00 - 22:00.

La restaurante, cafenele, săli de fitness, piscine, nunți, botezuri, spectacole și teatru pot merge doar persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală, până la ora 24:00.

Competiții sportive în spaţii închise sau deschise sunt permise doar persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală doar între orele 5:00 - 24:00, până la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, cu distanță de minim 1 metru între persoane și cu măști de protecție.

Rata de infectare, duminică, în Craiova, este de 7,78 la mia de locuitori.

Editor : L.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri