Sari la conținut

Ce se va întâmpla cu transplantul. Numărul donatorilor a scăzut foarte mult

Ministerul Sănătăţii va simplifica "în perioada imediat următoare" procedurile birocratice pentru plata tuturor intervenţiilor de transplant, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii Florian Bodog.

"Aprovizionarea cu medicamente pentru programul de transplant este foarte importantă. Suntem în legătură cu doamna manager (Carmen Orban - managerul Institutului Clinic Fundeni - n.r.) şi cu doamna dr. Tănase în aşa fel încât să ne asigurăm că există tot timpul medicamentele necesare atât pentru cura pretransplant, cât şi pentru cea post-transplant. Au mai fost dificutăţi în aprivizionare, însă Ministerul Sănătăţii este partener pentru că suntem conştienţi de faptul că aprovizionarea cu medicamente pentru programul de transplant este foarte importantă. Asigurăm toată finanţarea pentru programul de transplant şi în perioada imediat următoare simplificăm şi procedurile birocratice pentru plata procedurilor de transplant, nu numai pentru transplantul medular", a declarat ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, citat de News.ro. Oficialul a făcut afirmaţiile la o conferinţă de presă organizată la Institutul Clinic Fundeni pentru a marca realizarea a 1.000 de transplanturi medulare.
El a mai spus că vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la faptul că în acest an a scăzut foarte mult numărul donatorilor. "Nu vorbesc aici despre transplantul medular, ci vorbesc despre transplant în general", a precizat Bodog.