Chemoembolizarea, procedura intervențională recomandată pentru tumorile hepatice inoperabile

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Bogdan Popa - 780x440 Articol susținut de SANADOR
Foto: SANADOR

Grație progresului constant al tehnologiei și al imagisticii medicale, noi proceduri terapeutice își dovedesc beneficiile pentru diverse afecțiuni oncologice. Pentru pacienții cu tumori hepatice primare (hepatocarcinom) sau secundare (metastaze) diagnosticați în stadii avansate și pentru care chirurgia clasică nu mai reprezintă o opțiune, există soluții terapeutice minim invazive, prin procedee de oncologie intervențională. Aceste proceduri au ca scop reducerea dimensiunilor tumorii, ameliorarea simptomatologiei și îmbunătățirea calității vieții, iar recuperarea este foarte rapidă și ușoară pentru pacient.

Chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile este o procedură oncologică de radiologie intervențională utilizată ca principală metodă de tratament minim invaziv în cazul tumorilor hepatice care nu mai au indicație chirurgicală.

Procedura de chemoembolizare se realizează sub ghidaj imagistic prin introducerea unui cateter în arterele hepatice (care vascularizează tumora) prin intermediul unei puncții cutanate. Ulterior, prin cateter, se injectează microsfere încărcate cu substanțe chimioterapice care distrug tumora din interior și opresc fluxul sanguin către aceasta. Toată procedura se desfășoară sub anestezie locală, la nivelul locului de puncție.

Principalele avantaje ale chemoembolizării hepatice cu microsfere absorbabile includ:

  • tratamentul se aplică țintit, strict la nivelul tumorilor din ficat, iar toxicitatea pentru celelalte organe din jur este foarte redusă;

  • intervenția se face doar pe vasele tumorale, cu o concentrație mare de chimioterapic intratumoral, iar reacțiile adverse sunt mult reduse comparativ cu chimioterapia convențională;

  • recuperarea este foarte rapidă, pacientul fiind externat a la o zi după intervenție.

Beneficiile incontestabile ale chemoembolizării hepatice includ faptul că sunt ușor de tolerat chiar și de pacienții care nu pot suporta o intervenție chirurgicală, recuperarea este foarte rapidă, iar rata de succes este ridicată.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții pot beneficia de chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile în condiții de maximă siguranță, în mediu aseptic, cu ajutorul unei echipe de medici cu competențe avansate și experiență vastă în domeniul oncologiei intervenționale.

Procedurile minim invazive de radiologie intervențională sunt realizate în cadrul Departamentului de Radiologie intervențională, în condiții de maxim confort, de echipe medicale foarte experimentate, cu ajutorul unor tehnologii medicale ultraperformante. Procedurile de radiologie intervențională se realizează cu ajutorul celor două angiografe de ultimă generație Philips Azurion 7, care permit și susțin performanța medicală. Pentru siguranța deplină a pacienților, procedurile se desfășoară în cele două laboratoare de angiografie ale Spitalului Clinic SANADOR, în atmosfera sterilă asigurată de sistemul modern de ventilație cu presiune pozitivă, care oferă avantaje multiple precum aspirația ionilor generați în timpul procedurilor și reducerea expunerii la radiații a pacientului și a medicului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri