Două cazuri de coronavirus la Spitalul Militar Foșcani. Clădirea se va închide pentru 48 de ore

Data actualizării: Data publicării:
smufocsani
Foto: smufocsani.ro

Un medic și un asistent care lucrau într-unul dintre laboratoarele Spitalului Militar din Foșcani au fost depistați cu coronavirus. Spitalul se va închide pentru 48 de ore, pentru a fi efectuată dezinfecția.

„Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar. În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați”, a transmis Ministerul Apărării, miercuri, într-un comunicat de presă.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

MApN precizează că „se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri