Focar de infecţie într-o comună din Mureş: 8 morţi, 76 de persoane confirmate cu COVID-19. Edilul şi angajaţi ai Primăriei, în izolare

Data publicării:
test de sange laborator
Foto: Profimedia

Prefectura Mureş a anunţat că în comuna Crăciuneşti au fost înregistrate 76 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 8 au murit, situaţia epidemiologică din zonă fiind monitorizată, iar măsurile înăsprite.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat, pentru Mediafax, că în Crăcouneşti au fost identificate şi izolate la domiciliu un număr de 224 de persoane, contacţi.

„În localitatea Crăciuneşti au fost înregistrate 76 de cazuri pozitive de infecţie cu COVID-19 şi 224 de persoane sunt izolate la domiciliu. 8 persoane infectate au decedat. În urma analizei situaţiei, împreună cu DSP Mureş şi celelalte autorităţi implicate în gestionarea pandemiei COVID-19, s-a decis aplicarea graduală a unor măsuri în zonă. Deoarece au fost înregistrate mai multe cazuri pozitive în înteriorul unui număr limitat familii, a fost aprobat un plan de înăsprire a măsurilor de limitare a răspândirii infecţiei la Crăciuneşti, prin creşterea numărului de efective de forţe de ordine prezente în perimetrul afectat”, a spus Togănel.

Reprezentanţii DSP Mureş au declarat, la rândul lor, că, începând cu data de 24 martie, când a apărut primul caz simptomatic, instituţia a dispus internarea cazurilor suspecte şi confirmate, identificarea contacţilor cazurilor confirmate, autoizolarea contacţilor, informarea membrilor de familie aflaţi în autoizolare să contacteze 112 în cazul apariţiei simptomatologiei

„DSP monitorizează situaţia epidemiologică din zonă, urmând să informeze autorităţile judeţene în eventualitatea apariţiei unor noi situaţii de urgenţă în localitate, care impun măsuri rapide”, au precizat reprezentanţii direcţiei.

16 cadre medicale din judeţul Mureş au fost declarate pozitiv cu COVID-19

De asemenea, DSP a anunţat că, de la începutul pandemiei de coronavirus şi până în data de 16 aprilie 2020, un număr de 16 cadre medicale din judeţul Mureş au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

„Dintre cele 16 cadre medicale, 9 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, 5 cadre medicale angajate ale Spitalului Clinic Judeţean Mureş, un medic de familie şi un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş”, a precizat DSP.

Celelalte 12 cadre medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv COVID-19, sunt internate în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

În acest moment, starea de sănătate a tuturor cadrelor medicale internate este una bună.

Presa locală scria că în Crăciuneşti inclusiv primarul şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei erau în autoizolare, după ce au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul Covid-19.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri