Grupul Digi donează aparatură pentru secțiile de terapie intensivă ale spitalelor

Data actualizării: Data publicării:
donatie digi

Grupul Digi a donat aparatură pentru secţiile de terapie intensivă a două spitale din Capitală. Este vorba de Institutul Marius Nasta şi Spitalul de Stomatologie. Unităţile sanitare din România au nevoie de aparatură performantă pentru a face faţă epidemiei şi nu numai.

Un ventilator, un sistem de monitorizare, trei infuzomate, pompe cu infuzie pentru intravenoase şi un aparat de ultrasunete. Este aparatura care a ajuns la Institutul Marius Nasta, la ATI, unde sunt în prezent 6 pacienţi, dintre care unul este infectat cu noul coronavirus. Este secţia unde se dă lupta pentru viaţă şi aici e nevoie de aparatură performantă şi nouă.

Radu Stoica, şef secţie ATI: În sfârșit spitalele, cel puțin spitalul nostru, beneficiază de dotări mai bune decât cele care le găseam pe vremuri în spitalele private. Impactul acestor donații, dar nu numai donații, și investițiile MS sunt benefice. În general, ne descurcam cu aparatura din dotare în ultimii 2,3 ani. Aparatura era greu de întreținut, erau modele diferite, din epoci diferite, acum deja avem o dotare coerentă.

Următoarea oprire din Bucureşti a fost la Spitalul de Stomatologie. Aici grupul Digi a donat un ventilator mecanic şi un pat de terapie intensivă.

Cristian Vlădan, manager: Este mai mult decât necesar un asemenea aparat, mai ales în contextul pandemic actual, vorbesc de ventilator, și sigur, celelalte echipamente care țin de un pat de ATI sunt foarte bine venite. Astăzi e chiar o zi foarte frumoasă pentru noi. Mai avem câteva echipamente, din păcate, sunt destul de vechi”.

Grupul Digi a mai donat aparatură pentru alte 5 spitale din ţară: ventilatoare, stații de monitorizare, infuzomate, injectomate, paturi, ecografe şi defibrilatoare. Este vorba de unități sanitare din Bucureşti, Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, Spitalul Filantropia din Craiova, Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, spitalul Municipal din Oradea şi Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Grupul Digi va continua donaţiile până la jumătatea lunii iulie. Valoarea totală a echipamentelor, 60 de kit-uri de terapie intensivă, este de 1,6 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri