Institutul Marius Nasta intră în carantină, să nu rămână fără măști sanitare. Manager: „Oamenii sustrăgeau toată cutia”

Data publicării:
Disposable sterile masks on black background medicine concept
FOTO: Getty Images

Institutul de pneumologie Marius Nasta intră în carantină, astfel că pacienții nu vor mai putea fi vizitați de rude. Motivul: stocul de mărci sanitare s-a micșorat, atât din cauza epidemiei de gripă, cât și pentru că oamenii care ajungeau în spital, speriați de coronavirus, plecau cu câte o cutie de măști în loc să folosească doar una, în timpul vizitei.

„Sunt măști în spital, dar stocul e foarte mic”, a spus la Digi24 Beatrice Mahler, managerul institutului.

Ea a adăugat că, în primele trei săptămâni din din februarie, consumul de măști sanitare a crescut cu 30%, din cauza gripei sezoniere.

În plus, a adăugat managerul, „probabil că evenimentele ultimelor săptămâni au creat și panică în rândul pacienților, pentru că de multe ori, persoane care veneau la Institutul Marius Nasta sustrăgeau întreaga cutie de măști puse la dispoziție pentru pacienți și pentru aparținători. Asta ne-a făcut să drămuim cu mare atenție resursele pe care le avem, pentru că e important să avem grijă de pacienții care sunt internați în institut”.

„Solicitările pe care le-am făcut la distribuitor nu sunt la nivelul cantităților pe care le utilizează Marius Nasta într-o lună normală”, a spus Mahler.

În aceste condiții a fost luată decizia de a băga spitalul în carantină, ceea ce înseamnă interzicerea accesului aparținătorilor pe toată perioada spitalizării.

„Cel mai mare pericol acum este epidemia de gripă, pacienții trebuie să fie protejați”, a spus ea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri