Medici chinezi, după 29 de autopsii: Coronavirusul produce schimbări în corpul uman. Ce organe rămân deteriorate

Data publicării:
test coronavirus
Foto: Inquam Photos / George Călin

O echipă de cercetători chinezi a prezentat concluziile la care a ajuns după ce s-au efectuat 29 de autopsii ale unor pacienți decedați din cauza coronavirusului, potrivit Mediafax.

Wang Guiqiang, șeful echipei de cercetători, a prezentat rezultatele studiului în cadrul unei conferințe susținute la Beijing, potrivit agenției Xinhua, citată de DailyFinland.

Medicul chinez spune că noul coronavirus distruge sistemul imunitar și produce schimbări patologice severe în plămânii pacienților. De asemenea, coronavirusul duce și la apariția unor secreții în tuburile bronhiale, ceea ce îngreunează circulația oxigenului.

Wang Guiqiang a mai precizat și că din pricina distrugerii sistemului imunitar, pacienții devin mai vulnerabili la alte infecții bacteorologice și fungice, infecții care agravează starea și pot duce chiar la deces.

Nu doar plămânii sunt afectați. Medicii chinezi au descoperit și că inima, ficatul sau rinichii au de suferit. În urma autopsiilor, aceste organe au fost găsite în diferite stadii de deteriorare.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri