Medicul Vasi Rădulescu: Salariul dublat nu schimbă rapid niște apucături ticăloase ale unor zei

Data actualizării: Data publicării:
vasi radulescu
Medicul Vasi Rădulescu, invitat la Digi24.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a afirmat, marți, pe tema negocierilor salariale din Sănătate, că „salariile mărite nu-i vor opri pe unii medici din a accepta plicuri” și că unii doctori care se cred zei vor continua să aibă „apucături ticăloase”.

„Îmi pare rău să vă spun, dar salariile mărite nu-i vor opri pe unii medici din a accepta plicuri. Pentru mulți a devenit o acțiune banală. Unii nici nu mai apelează la carduri, le verifică pentru a fi siguri că au intrat banii acolo. Că sunt 6000 de lei sau 12.000, tot un drac, prea puțin contează. Plicul și-a făcut imagine reprezentativă și s-a întipărit în genele multora”, afirmă medicul Vasi Rădulescu.

El spune că „mai sunt apucăturile pacienților, care merg pe ideea că trebuie să dea ceva pentru a fi văzuți bine”. „Sunt teribil de mulți care gândesc așa, și salariile nu au nicio treabă cu mentalitatea lor, pentru că e rodul unor zeci de ani de conduite similare în orice segment al societății”, precizează el.

„Un medic bun trebuie să aibă vocația binefacerii și moralitate, mai presus de orice. Au ajuns medici mulți care n-au de niciuna. Au ajuns pentru bani, prin orice mijloace, cât mai departe de salariul care este un bonus, nicidecum singura sursă de venit a muncii lor. E trist, dar acesta este sistemul medical în multe cazuri. Prea multe. Te-ai aștepta să crească și respectul pentru pacienți. Ei, de unde? Tot vor exista unii care se vor crede zei, vor țipa la oameni, îi vor trata ca pe ultimele ființe de pe lumea asta, vor considera că sunt stăpâni absoluți peste secțiile lor. Asta indiferent de salariul dublat, pentru că el nu schimbă rapid niște apucături ticăloase. Te-ai așteapta să dispară și orgoliile absurde. Dar de unde? Domeniul ăsta e plin de orgolii și lupte pentru ierarhii, putere, dincolo de orice urmă de bun simț sau normalitate. Unii se mănâncă între ei, se luptă ca chiorii, se ceartă tot timpul, trag pentru mai mult, mai mult, tot mai mult. Salariul e fum firav de paie”, mai spune medicul, într-un mesaj pe Facebook.

Vasi Rădulescu adaugă că i-ar plăcea să creadă că „lucrurile se vor îndrepta, dar e utopie. Avem nevoie de decenii bune pentru asta. Și nu cred că urmează niște decenii doar bune”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri