Nelu Tătaru face control la DSP București pentru deconturile testelor efectuate

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Foto: gov.ro

Ministrul sănătății Nelu Tătaru a anunțat vineri seara la Digi24 că în prezent face un control la DSP București inclusiv în ceea ce privește decontarea serviciilor de testare, după ce a primit o sesizare de la un laborator privat că nu a primit banii pentru testele efectuate.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că ministerul a deblocat încă din februarie 51 de milioane de lei către DSP București ca buget pentru decontarea testelor.

Deocamdată, în cadrul verificărilor pe care le-a început, DSP București a prezentat facturi de decont pentru teste în valoare de 1,720 de milioane de lei, cu fundamentare, respectiv unul de 8,2 milioane de lei, prezentat vineri și pentru care se așteaptă fundamentarea, a spus Nelu Tătaru.

Furnizorii privați de servicii de testare au dat, vineri, un comunicat, prin care anunță că nu vor mai continua colaborarea pentru că nu au fost plătiți.

„Sunt câteva probleme vizavi de decontarea serviciilor de testare la care a apelat DSP la diverse laboratoare. Când va fi gata această evaluare, vom lua şi alte decizii. Laboratoare care au efectuat servicii în programul naţional de testare primeau pentru fiecare test lucrat 200 de lei. Acest cost trebuia să fie cuantificat de DSP, care făcea un decont către Ministerul Sănătăţii şi se elibera acea filă de buget pentru a se putea face plata către aceste laboratoare”, a explicat vineri ministrul Nelu Tătaru.

Întrebat de ce șefa DSP București mai este în funcție, în contextul în care au fost mai multe nereguli și disfuncționalități, iar generalul Ionel Oprea a fost numit pentru a coordona acest serviciu, Nelu Tătaru a spus că evaluarea la DSP București continuă, iar deciziile vor fi anunțate la final.

„Am considerat că generalul Oprea, cu pregătirea militară, poate da rigoarea necesară. Încă nu am terminat evaluarea. Am vrut ca evaluarea să fie continuată de secretarul de stat Oprea pentru a vedea toate aspectele”, a punctat Nelu Tătaru. 

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri