Primele detalii despre pacientul suspect de febră tifoidă, din avionul Turkish Airlines care a aterizat de urgență pe Otopeni

Data publicării:
avion Turkish Henri Coanda sursa telespectator 180918

Pacientul suspect de febră tifoidă care se afla la bordul unui avion al companiei Turkish Airlines este izolat la Spitalul "Victor Babeş” şi vor fi trimise probe pentru analize la Institutul Cantacuzino, a declarat miercuri medicul Ştefan Lazăr de la Spitalul “Victor Babeş”, care a precizat că “nu s-ar susţine diagnosticul”, informează News.ro. 

El a mai spus că în cazul pacientului nu există documente medicale foarte coerente, fiind un singur buletin de analize, din urmă cu câteva luni, care este total neconcludent.

Medicul Dragoş Ştefan Lazăr de la la Spitalul “Victor Babeş” a spus că deocamdată nu poate fi confirmată existenţa acestei boli. 

“În momentul de faţă ne este greu să afirmăm existenţa acestei boli. Din punct de vedere clinic şi biologic, nu s-ar susţine acest diagnostic. Din păcate, nu avem documente medicale foarte coerente. Avem un singur buletin de analize, din urmă cu câteva luni, care este total neconcludent”, a spus medicul.

El a precizat că vor fi trimise analize la Institutul Cantacuzino pentru confirmarea sau infirmarea acestui diagnostic.  

“Ne vor da rezultatele şi ne vor spun dacă acest pacient a avut vreodată această boală. Nu avem nici măcar certitudinea, din ce documente ni s-au prezentat, sunt puţine documente, în legătură cu existenţa acestei boli”, a explicat medicul de la “Victor Babeş.

El a mai spus că starea de sănătate a pacientului nu este în pericol: “Nu are o stare generală extraordinar de bună, dar cel puţin în momentul de faţă nu pot afirma că starea de sănătate a dumnealui este într-un pericol mare. Este izolat pacientul”.

Bărbatul s-a aflat marţi seară la bordul unei aeronave a companiei Turkish Airlines, iar Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţa că a dispus imediat măsuri de urgenţă, conform unei proceduri speciale pentru asemenea situaţii, aeronava fiind izolată, cei 194 de pasageri rămânând la bordul acesteia până la sosirea echipei medicale a Direcţiei de Sănătate Publică, care a dispus măsurile specifice. În urma verificărilor, cetăţeanul suspect de febră tifoidă a fost transferat la spital, iar ceilalţi 193 de pasageri au fost debarcaţi în condiţii de siguranţă, fără risc de contaminare, spunea sursa citată.

Aeronava a aterizat la orele 19:45, din direcţia Istanbul, cu destinaţia Bucureşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri