Primul pacient cu trei infecții virale din țară: Bărbatul este internat la ATI cu COVID-19, gripă și virus respirator sinciţial

Data publicării:
Nurse tending patient in intensive care
Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/Getty Images

Triplă infecție virală, la Iași. Este vorba despre primul pacient dn țară infectat cu gripă, COVID-19 și virus respirator sincițial. Bărbatul este internat și tratat de medici la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.


Florin Roșu - managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași: În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași îngrijim primul pacient cu triplă infecție virală și anume: Sars-CoV-2, virus gripal și virus respirator sincițial. Este vorba despre un pacient în vârstă de 58 de ani, care prezintă comorbidități cum ar fi: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip 2, obezitate morbidă și pancitopenie severă, ceea ce înseamnă o scădere importantă a imunității organismului. Încă de la internare, pacientul prezenta o disfuncție respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea și îngrijirea acestuia în regim de Terapie Intensivă. În momentul de față pacientul este conștient, ventilat non-invaziv și stabil din punct de vedere hemodinamic. În schimb, progosticul rămâne unul rezervat.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri