Sari la conținut

Scandalul medicilor demisionari. Spitalul Colentina are un nou manager

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat joi că manager interimar al Spitalului Colentina va fi Mircea Laza, care a deținut funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva, potrivit Agerpres.

mircea laza manager interimar colentina

Foto: Facebook / Mircea Laza

Silvi Ifrim, care ocupa funcția de manager interimar al spitalului, a demisionat ieri.

„A spus că s-a ajuns la situații tensionate și preferă să se retragă. I-am acceptat demisia de onoare. A muncit peste 30 de ani la Spitalul Colentina, a avut intenții bune”, a spus ieri primarul general.

Gestul lui Silvi Ifrim a venit în urma demisiei neurochirurgilor Ionuț Gobej și Dorin Bică.

Cei doi medici au demisionat motivând că nu-și mai pot face treaba din cauză că lipsesc consumabile și medicamente și că zeci de pacienți cu probleme grave nu au putut fi operați.

Am ajuns în situaţia de a refuza peste 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe în condiţiile în care în anul 2017 era prevăzut să operăm peste 600. Aceşti pacienţi au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de consumabile şi medicamente. Standardul de calitate oferit pacienţilor ce au fost operaţi a avut de suferit. La aceste probleme se adaugă hărţuirea permanentă a personalului medical din secţiile de neurochirugie şi ATI”, a scris Ionuț Gobej în demisia sa.

Conducerea Spitalului Colentina a reacționat, în urma acestei scrisori, printr-un în care își exprima „totala surprindere” față de declarațiile medicilor. Mai mult, dădea vina chiar pe medici pentru lipsa de materiale consumabile.