Sorina Pintea: „Mi-a fost greu să încep discuția despre canabisul medicinal pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri”

Data actualizării: Data publicării:
sorina pintea - inquam george calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Ministrul Sănătăţii a mărturisit la o conferinţă de presă de ce i-a fost teamă să deschidă subiectul legalizării canabisului în scop medicinal. Acum 7 ani, fiul său a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru trafic de droguri şi îi era teamă că acest subiect va fi interpretat.

Sorina Pintea a făcut această mărturisire la un eveniment de Ziua Epilepsiei, unde părinţii copiilor bolnavi vorbeau despre temerile pe care le-au avut când au aflat de boala copiilor lor şi de faptul că sunt judecaţi de ceilalţi. Ministrul spune a făcut această declaraţie pentru a-i încuraja.

Sorina Pintea ministrul Sănătăţii: „Cu toate că mi-a fost greu dintr-un anumit punct de vedere, am deschis inclusiv acea dezbatere despre canabisul medicinal, foarte bun în anumite forme de epilepsie. Mi-a fost foarte greu să încep această discuție pentru că fiul meu a fost condamnat pentru trafic de droguri şi putea fi interpretată povestea asta în fel şi chip. Dar dincolo de orice speculaţie, pe mine și pe cei din jurul meu ne interesează pacienţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri