STS: Cetățenii care se vor înscrie la vaccin în etapa a 3-a nu au nevoie de semnătură electronică

Data publicării:
tanara cu tableta folosind semnatura electronica
Persoanele fizice care vor să se înscrie la vaccinul anti-COVID în etapa a 3-a nu au nevoie de semnătură electronică în platforma de programare, precizează STS Foto: Guliver/GettyImages

Românii care vor intra în etapa a treia de vaccinare anti-COVID, adică cetățenii care nu sunt în grupele de risc, vor putea să se înscrie pe platforma electronică de programare fără a fi condiționați de deținerea unei semnături electronice, precizează Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Înscrierea pe platforma informatică prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 și 2, care constituie persoane juridice și sunt programați centralizat de către responsabilii desemnați de la nivelul fiecărei instituții eligibile, arată STS într-un comunicat transmis marți seara.

Aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparțin unei instituții publice sau private, care face parte din categoria populațională care poate beneficia de vaccinare, explică STS.

În acest moment, programările și vaccinarea efectivă sunt disponibile doar pentru etapa 1 (persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat).

Pentru etapa 3 (populația generală), înscrierile nu sunt disponibile în acest moment.

Totuși, cetățenii își pot crea un cont în platformă, însă opțiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare.

Pentru populația generală atât înscrierea în platformă, cât și vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri