VIDEO. Gândaci la Secţia de Pediatrie

Data publicării:
spital craiova

Direcţia de Sănătate Publică face verificări la Spitalul de Urgenţă Craiova după ce o mamă a reclamat mizeria din secţia de pediatrie. Femeia, internată cu copilul în spital mai multe zile, a postat pe reţelele de socializare fotografii cu mobilierul ruginit, aşternuturi murdare şi rupte şi gândaci care se plimbă prin saloane. Reprezentanţii Spitalului susţin că secţia va fi modernizată, dar deocamdată, nu sunt bani.

În urmă cu câteva zile Maria a ajuns cu băieţelul ei de 3 ani la Secţia de Pediatrie 1 de la Spitalul de Urgenţă Craiova. Povesteşte că a rămas stupefiată de mizeria din saloane: „Mobilierul era ruginit, băile erau..., deşi fuseseră oarecum renovate, erau vandalizate. Plătesc în fiecare lună asigurările către stat şi atunci când am nevoie să fiu primită într-un spital poţi să pleci de acolo, poate, cu boli mult mai grave”.

Şi alţi părinţi se plâng de condiţiile din secţia de pediatrie.

Reprezentanţii spitalului susţin că secţia va fi renovată. Nu se ştie când, însă, pentru că nu sunt bani.

Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt al SJU Craiova: „În spitalul nostru s-au făcut şi se vor mai face investiţii. Suntem limitaţi şi de buget. Este o realitate, nu este o scuză. Nu depinde doar de noi, de spital, de personalul nostru această curăţenie, ea mai trebuie şi întreţinută”.

Cazul a ajuns şi în atenţia direcţiei de Sănătate Publică care va face o anchetă. În vară, un compartiment ATI de la Spitalul de Urgenţă Craiova a fost închis câteva săptămani, iar în octombrie DSP a pus lacătul pe alte trei secţii după mai multe cazuri de infecţii nosocomiale.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri