VIDEO. Pisica de pe holul spitalului

Data publicării:
pisica spital

O pisică este musafirul neaşteptat din sala de aşteptare a unei secţii a spitalului judeţean din Ploieşti. Scos din sărite că nimeni nu are grijă de curăţenie, un pacient a filmat felina şi a pus imaginile pe internet. Şefii din spital se apără - spun că niciodată igiena şi siguranţa pacienţilor nu au fost puse în pericol, deşi totul e destul de vechi în jur.

În imaginile pe care un pacient care a fost internat în spital le-a publicat la începutul acestei săptămâni se vede, în mijlocul sălii de aşteptare, o pisică. A intrat probabil nestingherită pe uşile batante de la intrare.

„Nu este normal, nu este normal în spital aşa ceva”, spune un pacient.

Comentariile care însoţesc filmarea sunt pline de nemulţumiri - holul spitalului este foarte murdar, spun pacienţii. La o zi dupa ce imaginile cu pisica au ajuns pe internet, la spital infirmierele spălau de zor gresia, uşile şi mobilierul. Şi se întreceau în ironii:

- Ce aţi făcut cu pisica?

- Am mâncat-o!

Medicul şef al sectiei ORL spune că este vorba despre o situaţie izolată şi că este pentru prima dată când cineva vorbeşte despre faptul că în spital ar fi mizerie.

Zilnic, încă seara, sora şefă care se ocupă de cei care fac curăţenie ține foarte mult să se spele chiar sala de aşteptare, dar o gresie care e puţin tocită de atâtea picioare care sunt şi de atâtea persoane care vin nu poţi să o faci albă”, spune Gabriela Iulia Chiriță - medic șef secție ORL.

„Eu cred că nu e vina medicului sau asistentului că nu sunt alte condiţii sau că gresia e uzată”, spune un pacient.

Condiţiile de igienă în spaţiile medicale, conform controalelor făcute ce compartimentul de igienă sunt corespunzătoare”, dr. Andrei Ilinca, purtător de cuvânt Spitalul judeţean Ploieşti.

Secţia ORL are 45 de paturi şi nu se află în clădirea principală a Spitalului Judeţean, care este într-o altă zonă a oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri