Vlad Voiculescu: Bodog a anulat lista cu medicamente care nu ar trebui să lipsească din România

Data publicării:
vlad voiculescu_govro

Fostul ministrul al Sănătății Vlad Voiculescu îi răspunde ministrului Florian Bodog, pe tema lipsei imunoglobulinei din spitale. El arată că a propus în mandatul său o listă de medicamente care nu trebuie să lipsească din România, listă „eliminată în întregime” de guvernul PSD-ALDE.

„11 luni. De 11 luni, domnul Prof. Univ. Dr. Florian BODOG este ministrul sănătății în guvernul României. Am citit ceva mai devreme postarea domnului ministru și recunosc că m-a lăsat perplex. Despre faptul că găsește de cuviință să se certe cu mine în situația în care câtorva mii de pacienți viața le este pusă în pericol de măsuri luate de dânsul și colegii dânsului din PSD-ALDE, nu știu ce să spun”, afirmă Vlad Voiculescu.

„Despre acuzațiile conform cărora de fapt problema dispariției imunoglobulinelor ar data de anul trecut, din mandatul meu de 7.5 luni... și nu de acum... i-aș lăsa pe medici și pe pacienți să vorbească. Spusele acestora ar trebui să îl rușineze pe domnul Prof. Univ. Dr. Florian Bodog și pe colegii dânsului (inclusiv pe cel/cea care i-a scris textul postării de astăzi). Măsurile pentru oprirea dispariției medicamentelor sunt în documente oficiale pe care este rezonabil să presupunem că le-a citit înainte de a le anula. Le-am detaliat de asemenea în vreo 30 de postări pe facebook și în diverse intervenții în media”, mai arată fostul ministrul.

În postarea de pe Facebook, Voiculescu a atașat două capturi de ecran, cu comentariul unei mame la adresa ministrului Sănătății și un extras dintr-o hotărâre de guvern de anul trecut:

„Atașez mai jos: 

1. comentariul unei mame la postarea domnului ministru. Surprinde esențialul. Comentariul a fost șters de domnul ministru la câteva minute după postare. Spune multe despre modul în care acești oameni înțeleg să își servească compatrioții.

2. extrasul din HG800/2016 care introducea în legislația românească pentru prima dată Lista Medicamentelor Esențiale... printre care și imunoglobulinele. Lista cuprindea medicamente esențiale pentru viață care nu ar trebui să lipsească niciodată de pe teritoriul României și stabilea un regim separat de preț care să asigure stocuri suficiente pentru pacienții români. Lista a fost eliminată în întregime de PSD-ALDE!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Luni dimineață, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a lansat un atac la adresa fostului ministru de resort Vlad Voiculescu. Bodog a spus că a făcut „tot ce un ministru poate face astăzi” pentru a rezolva „inclusiv problema gravă a imunoglobulinei”, după ce a fost lansată o petiție către Comisia pentru Drepturile Omului a ONU cu privire la lipsa de imunoglobulină în România. Mai mult, oficialul a afirmat că „problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de "ministrul facebook"”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri