Scandal și la Petroşani din cauza instituirii carantinei: Primar: „Pentru alte localităţi s-au făcut derogări”

Data actualizării: Data publicării:
Tiberiu Iacob-Ridzi vorbeste la microfon.
Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul din Petroșani, nu vrea instituirea carantinei în oraș. Foto: Facebook

Primarul oraşului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susţine că propunerea de instituire a carantinei zonale aparţine autorităţilor sanitare judeţene, dar că el nu este de acord cu aceasta, cu atât mai mult cu cât „pentru alte localităţi s-au făcut derogări”.

Primarul oraşului Petroşani a făcut luni precizări cu privire la instituirea carantinei zonale. Acesta susţine că o astfel de propunere, făcută de autorităţile sanitare judeţene, nu a fost încă adoptată.

„Municipiul Petroşani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităţilor sanitare judeţene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial. Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidenţă analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică, la nivel judeţean, şi ulterior este aprobată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României”, afirmă Tiberiu Iacob-Ridzi, potrivit Mediafax.

Acesta a anunţat că se opune acestei propuneri.

„Ca primar al municipiului Petroşani nu sunt de acord cu această posibilă măsură a carantinării localităţii, generată de incidenţa de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localităţi din ţară s-au făcut derogări până la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competenţe în acest sens şi nici nu am fost consultaţi cu privire la propunerea de carantinare a localităţii”, a mai scris edilul pe Facebook.

Acesta i-a rugat pe locuitori să fie responsabili în continuare, să respecte normele de protecţie sanitară şi, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu stricteţe prevederile legale.

Citește și Președintele CJ Timiș: Luăm în calcul atacarea în instanță a ordinului șefului DSU privind carantina în Timișoara. A fost abuziv

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri