Video&Foto Se ridică de la sol în 30 de secunde și se înalță la 7.000 de metri. Cum arată noile drone de ultimă generație pentru paza frontierei

Data actualizării: Data publicării:
drona pentru garda de coastă
Cum arată noile drone de ultimă generație pentru paza frontierei. Captură Digi24

Granița de est a Uniunii Europene este supravegheată începând din aceste zile cu drone de tip enterprise - law enforcement. Patru astfel de dispozitive au fost achiziţionate de Garda de Coastă a României, care veghează 564 de kilometri de frontieră, dintre care 250 de kilometri sunt pe apă. Dronele vor fi folosite pentru combaterea migraţiei ilegale, dar şi a infracţionalităţii transfrontaliere.

Noile drone pot detecta orice mişcare suspectă făcută de migranţi sau de cei care se ocupă cu braconajul piscicol ori de contrabanda cu ţigări. Persoanele pot fi observate chiar și de la o distanţă de 6 km, iar obiectele, fie că vorbim de maşini sau nave, de la 10 kilometri.

Drona de ultimă generaţie se ridică de la sol în numai 30 de secunde şi poate atinge înălţimi de până la 7.000 de metri. Cu ajutorul ei, poliţiştii de frontieră pot detecta migranţii atât de pe mare, cât şi de pe uscat.

Cum arată noile drone de ultimă generație pentru paza frontierei. Captură Digi24
Cum arată noile drone de ultimă generație pentru paza frontierei. Captură Digi24

Dispozitivele au integrate camere cu termoviziune. Dronele funcţionează atât ziua, cât şi noaptea, așa că polițiștii le pot folosi pentru supravegherea frontiere 24 de ore din 24.

Andrei Ene, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă: "Avem şi un senzor, un telemetru de poziţie, adică ne indică exact poziţia pe GPS a ţintei, a persoanei respective în zona de frontieră. Avem şi un model de comunicare acustică, deci putem transmite în timp real persoanelor anumite indicaţii."

Cele patru drone au costat 400.000 de lei.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri