Șeful ISU Constanța: „Au murit nouă din cei zece pacienți internați la ATI Covid”. Bode: „Au murit șapte persoane. A fost o greșeală”

Data actualizării: Data publicării:
gif constanta2

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei, a declarat că nouă din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța au decedat și că au fost găsiți în pat. Ulterior, ministrul de Interne Lucian Bode a declarat ca este vorba de șapte persoane decedate, comunicarea inițială a victimelor fiind „o greșeală”.

UPDATE 14.35. „Șapte oameni au murit. Vorbim de șapte oameni care au murit, cinci în spital și doi după ce au fost transferați la celelalte spitale”, spune ministrul Internelor.

„Inițial, cei care au comunicat au greșit, spunând că șapte sunt în spital la fața locului și doi după ce au fost relocați. Au greșit. Eu vă spun public, șapte oameni au murit. Raed Arafat e la fața locului și coordonează ancheta. Ei trebuie să lămurească, eu am vrut să vă aduc informația corectă”, a mai spus Lucian Bode.


 

Șeful ISU Constanța, Cristian Amarandei a declarat că nu au fost găsite victime în alte zone ale spitalului. Toate victimele au fost identificate, a spus Amarandei. 

"Pompierii au intrat și pe geam și pe ușă. Toate victimele erau în pat. Vorbesc de pacienți decedați. Nu au fost cadre medicale rănite", a afirmat șeful ISU Constanța.

Amarandei a adăugat că în februarie a fost un control la toate unitățile medicale, în special la cele care asigurau suport Covid, că au fost găsite nereguli și s-au aplicat sancțiuni.

"Spitalul de Boli Infecțioase funcționa conform normelor la data dării în exploatare. Nu m-am uitat pe documente, ca să văd dacă funcționa sistemul de detectare fum.

Când am ajuns, era oprită instalația de alimentare cu oxigen", a spus Amarandei.

Pentru a stabili cauzele izbucnirii incendiului vom cerceta toate aspectele, a adăugat el.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri