Siegfried Mureșan spune că Klaus Iohannis este „singurul candidat oficial în cursa pentru șefia NATO”

Data publicării:
siegfried mureșan
Foto: Siegfried Mureșan / Sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a declarat, miercuri, că, la momentul de faţă, Klaus Iohannis este singurul candidat oficial intrat în cursă pentru funcţia de secretar general al NATO, iar despre o eventuală candidatură a prim-ministrului Olandei se discută informal. Potrivit acestuia, decizia urmează în câteva săptămâni şi va fi anunţată şi celebrată la Summitul NATO din luna iulie, din SUA.

„Nu pot spune că m-a surprins anunţul oficial al domniei sale, întotdeauna am considerat că atâta timp cât reuşim să avem influenţă la nivelul european, poziţii cheie ocupate de România, cu atât mai bine. Cred că acest demers este unul serios, este unul credibil, este unul justificat şi bun pentru România”, a spus Siegfried Mureşan la televiziunea Prima News.

Despre şansele ca acesta să ajungă într-o poziţie europeană, eurodeputatul PNL a spus că „oamenii politici, înainte de o asemenea competiţie, se împart între oameni politici care au şanse şi oameni politici care nu au şanse”.

„Evident că preşedintele României este unul dintre puţinii oameni politici din România care are şanse să obţină o poziţie de top la nivel european şi are şansa de a obţine o poziţie la acel nivel.

Cred că şanse există, discuţiile vor continua, pentru toate poziţiile. Poziţia de secretar general al NATO va fi decisă probabil în perioada următoare, nu ştim exact când, iar restul poziţiilor de conducere la nivelul instituţiilor UE vor fi decise în lumina rezultatului alegerilor”, a explicat Mureşan.

Siegfried Mureşan a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat într-un mod extrem de serios că este în mod oficial candidat la funcţia de secretar general al NATO.

„La momentul de faţă este singurul candidat oficial intrat în cursă. Despre o eventuală candidatură a premierului Olandei se discută informal dar nu este oficializată, ca cea a preşedintelui României. Este în momentul de faţă singurul candidat, oficial” a subliniat eurodeputatul liberal. Potrivit lui Siegfried Mureşan, decizia se va lua, probabil, în următoarele săptămâni, în condiţiile în care în luna iulie va fi un Summit important al NATO la Washington.

„Mandatul actualului secretar general se încheie în toamna acestui an, aşa că în primăvara acestui an va fi o decizie pentru a fi anunţată şi celebrată la summit”, a spus el.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri