Sistem performant de camere de supraveghere în Oradea, conceput și instalat de Digi România

Data publicării:
camere supraveghere oradeadigi
Sistem performant de camere de supraveghere în Oradea, conceput și instalat de Digi România. Foto: Digi24

Oradea va avea, în curând, un sistem de supraveghere cu 600 de camere. Aproape 500 dintre acestea au fost deja montate, iar administrația orașului spune că efectul se vede în scăderea numărului tâlhăriilor și violențelor. Sistemul a fost conceput și instalat de Digi România.

Imaginile înregistrate de camere de supraveghere i-au ajutat pe polițiști să stabilească vinovații, în cazul unui accident rutier care a avut loc într-o intersecție aglomerată din centrul orașului. Se vede cun șoferul unei mașini nu a oprit la stop și a intrat în coliziune cu un microbuz și un autobuz care circulau regulamentar.

Comisar șef Alina Fărcuța, purtător de cuvânt IPJ Bihor: Sistemul de supraveghere video al municipiului Oradea s-a dovedit foarte util în identificarea cu celeritate a autorilor de tâlhării, de fapte cu violență, în cazul furturilor din autoturisme, a distrugerilor dar și a conducătorilor auto implicați în accidente rutiere cu fugă.

În oraș au fost montate 466 din cele 600 de camere de supraveghere ale noului sistem de supraveghere.

Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Fiind zona zero a orașului, Piața Unirii din Oradea are o astfel de cameră cu vedere panoramică de 360 de grade și zoom digital prin intermediul căruia orice persoană care comite o infracțiune în această zonă poate fi identificată. Chiar și pe timp de noapte, pentru că această cameră beneficiază de sistem infraroșu de vedere nocturnă.

Lucian Popa, director executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar, Primăria Oradea: Efectul imediat a fost creșterea siguranței cetățeanului municipiului Oradea.

-Este util și dacă ar fi mai dese ar fi și mai utile. Dacă-s camere performante, atunci cu atât mai bine.

-Ar fi util pentru municipalitate să știe ce se întâmplă, în weekend mai ales, când sunt scandaluri.

Noul sistem de supraveghere oferă nu doar imagini clare, ci și un grad sporit de securitate.

Sergiu Nistor, manager vânzări Digi România, zona Nord-Vest: Imaginile captate de acest sistem nu pot fi accesate de nimeni din exteriorul rețelei. Aceasta este o rețea privată și nu are legătură directă cu rețeaua Internet. Un astfel de sistem poate fi implementat oriunde și, evident, poate fi util oricărei localități din România.

Primăria Oradea plătește 3,7 milioane de lei pentru noul sistem de supraveghere video.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri