35 de români blocați la graniță după ce nu au primit dreptul de a intra în Republica Moldova

Data actualizării: Data publicării:
unionisti la granita

Probleme la graniță pentru unii dintre participanții la Marșul Centenarului. Un grup de 35 de cetăţeni români nu a primit dreptul de a intra în Republica Moldova, pe la punctul de trecere a frontierei de la Albiţa. Asta după ce, cu o zi în urmă, fuseseră opriţi din cauza unei defecţiuni a sistemului informatic.

Să interzici la grămadă oameni doar pentru că au cetățenia României nu este conform cu drepturile omului în primul și în primul rând”, spune George Simion, liderul grupului.

„Nouă, românilor, ni s-a interzis să intrăm în Republica Moldova. Avem interdicție de a intra 24 de ore în Republica Moldova”, spune un participant.

„Motivele pe care le-au invocat mi se pare că sunt de-a dreptul ridicole. Nu știu la un copil de câțiva ani să-l faci terorist, să nu-i dai voie în țară”, adaugă un alt participant.

Cel mai tânăr din grup este David, care are doar 6 ani și trăiește cu mama sa la Strasbourg. Ei au venit pentru a petrece vacanța de vară în România și acest marș a fost ocazia perfectă pentru ca cel mic împreună cu sora sa de 12 ani să cunoască ţara natală.

„În an centenar mi-am propus să trec Prutul cu copiii pentru că așa mi se pare firesc”, spune Alexandra Ruse, mama băiatului.

În viața mea n-am pățit așa ceva. Să fiu luat dus într-o cameră separată și amenințat că dacă nu mă conformez ordinelor lor mi se face dosar penal”, mărturisește un participant.

Autorităţile de peste Prut au precizat, într-un comunicat, că tinerii nu au primit undă verde ca să treacă graniţa, pentru că au perturbat liniştea publică în zona de frontieră şi nu s-au supus indicaţiilor reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri