A murit Jean Chelba. Fiul său, Alex, și-a pierdut viața în urma incendiului din Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
jean chelba mars coelctiv 3 ani

Jean Chelba, al cărui fiu de 33 de ani a murit în 2015 în incendiul din Colectiv, a murit marți. El era una dintre cele mai vocale rude ale victimelor din Colectiv, fiind o prezență constantă la protestele antiguvernamentale din ultimii ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Anunțatul decesului a fost făcut de Asociația Colectiv GTG 3010, marți seară.

Din primele informații de la această oră, lui Jean Chelba i s-a făcut rău în timp ce se afla acasă. Un echipaj de pe ambulanță i-a acordat primul ajutor, însă medicii nu au putut să-i salveze viața bărbatului de 68 de ani.

Jean Chelba și-a pierdut fiul în urma incendiului din Colectiv, din 30 octombrie 2015. Alex Chelba avea 33 de ani și a fost unul dintre cei care au ieșit pe propriile picioare din club, cu arsuri de gradul 2 și 3, însă a murit după șapte zile în spital.

El a făcut parte dintre părinţii care au depus, în 2016, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme care viza mai multe persoane care erau în Guvern în octombrie 2015, printre care fostul premier Victor Ponta, secretarul de stat Raed Arafat, fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu şi fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. 

Jean Chelba a acordat în acest timp mai multe interviuri pentru Digi24. 

„Toată lumea mă întreabă: ce vreţi, mă, voi de la acest proces şi eu spun aşa: Să se schimbe ceva în ţara asta. Nu s-a schimbat nimic în trei ani de zile. (...) Eu spun că în săptămâna cât a mai trăit Alexandru care, conform dosarului de autopsie avea 25-27 la sută arsuri, am declarat-o săptămâna minciunii. Pentru alţi părinţi a durat mai mult. (...) Consider responsabili direcţi conducătorii de la acele momente de la Colectiv, începând cu primul ministru şi terminând cu ultimul şef de secţie care n-au fost în stare profesional să acorde un ajutor specializat acestor bolnavi, ordinele haotice care s-au dat la intervenţie care a fost zero”, spunea Jean Chelba, într-un amplu reportaj realizat anul trecut de Digi24.

Citește și

Jean Chelba a răbufnit după o nouă amânare: „Am ajuns la capătul răbdării”

Tatăl unei victime din Colectiv: Nu s-a schimbat nimic, dimpotrivă, parcă toate se prăbușesc

Sora unei victime din Colectiv: Când aştepta pe hol să intre la bandajat, pe acolo treceau şi cu ghena de gunoi. Eram îngroziţi

Colectiv - trei ani fără dreptate. Cine consideră rudele și supraviețuitorii că sunt adevărații vinovați

3 ani de la Colectiv. Cine erau cei 64 de tineri care și-au pierdut viața în urma incendiului

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri