Ajutoare de urgență de la Guvern pentru 116 familii și persoane singure cu probleme sociale grave

Data actualizării: Data publicării:
O persoana fara adapost mai are doar o jumatate de felie de paine pentru a se hrani
România rămâne pe ultimul loc în Uniunea E. uropeană privind calitatea vieții. FOTO: Getty Images

Guvernul a aprobat, vineri, acordarea unor ajutoare de urgență în valoare totală de 393.100 lei pentru sprijinirea a 116 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, potrivit Mediafax.

Astfel, Guvernul acordă 136.000 lei pentru 26 familii și persoane singure din județele Bacău, Botoșani, Buzău, Cluj, Galați, Giurgiu, Iași, Neamț, Olt, Sălaj, Suceava, Vâlcea și Vaslui, care se află în situații de necesitate cauzate de incendii.

De asemenea, 90 familii și persoane singure din județele Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și municipiul București, care se confruntă cu situații deosebite în urma unor probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială vor primi suma totală de 257.100 lei.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale făcute de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială și sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri