Ajutor pentru 500 de elevi nevoiași

Data publicării:
rechizite elevi scoala

Peste 500 de copii dintr-un sat din Iaşi au primit rechizite, haine şi încălţăminte. Darurile au fost strânse şi oferite de un preot din Iaşi care şi-a propus să ajute în această toamnă peste o mie de copii nevoiaşi să meargă la şcoală. Pentru fiecare elev s-au cheltuit aproape 200 de lei.

Haine, încălţăminte, cărţi sau jucării. Toate s-au regăsit în pachetele împărţite de preotul Dan Damaschin celor 516 copii din satul ieşean Crucea, unul dintre cele mai sărace din ţară. Darurile fac parte dintr-un proiect început de părintele ieşean pe Facebook.

Dan Damaschin, preot: „Dacă pentru noi, părinţii care muncim şi muncim mult, trimiterea copilului la şcoală este o provocare materială, cu atât mai mult la mama care, în afara unui sprijin social modest din partea statului, nu are alte soluţii.”

Alături de preot, au lucrat mai mulţi voluntari.

Voluntar: “E o învăţătură de viaţă. Totdeauna ai de învăţat din aceste lucruri. Întâlneşti fericire după.”

Donator: “Primul impact a fost wow, cât s-a strâns! Foarte, foarte multe rechizite, foarte multe haine.”

Copiii şi părinţii spun că era mare nevoie de ajutor

Marian, elev clasa a VII-a: „E foarte important ca să ajung mai departe. Vreau să mă fac profesor.” Irina Nache, mamă: „Ne ajută că sunt foarte scumpe, mai ales la băiatul de a VII-a, îi trebuie foarte multe şi încălţăminte şi îmbrăcăminte.”

Iordache Cojocea, directorul Şcolii Crucea, Iaşi: „Sunt foarte, foarte săraci. Părinţii au câte cinci, şase copii, sunt familii numeroase.”

În vară, preotul a lansat campania "Adoptă la distanţă", a construit peste 20 de case pentru familii nevoiaşe din judeţ şi un centru pentru mamele care nu au locuinţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri