Alocaţiile copiilor se dublează, Florin Cîţu face un anunţ important despre taxe

Data actualizării: Data publicării:
Florin Citu
FOTO: InQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a declarat joi, în contextul votului din Parlament privind dublarea alocațiilor pentru copii, că deficitul bugetar nu va creşte şi că nu vor fi majorate taxe.

Ministrul a precizat că trebuie să se găsească resurse în buget pentru această creştere de cheltuieli.

"Deficitul bugetar nu va creşte, nu voi creşte taxe. Trebuie să facem loc creşterilor de cheltuieli în bugetul actual. O să vedem de unde putem susţine alocaţiile. Să vedem dacă vor deveni lege", a declarat Florin Cîţu.

Ludovic Orban, la Digi24: Această creștere va exista dar degeaba generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri seară la Digi24 că „orice cheltuială suplimentară la buget, așa cum e construit, nu poate fi suportată decât dacă se renunță la alte categorii de cheltuieli”.

"Să vii cu o sarabandă de măsuri, cu creșterea alocațiilor, cu două salarii la angajare la profesori, cu șase salarii la pensionare, cu 10.000 de lei pentru medicii veterinari. Oamenii ăștia nu înțeleg în situația în care ne aflăm. Eu mă bazez pe români, nu pe ei. Și eu vreau creșterea alocațiilor pentru copii, mi-o doresc, dar nu există să faci lucrul acesta după un an după ce ai mai crescut-o o dată. Fie provoci inflație, fie aduci bugetul în situația în care nu mai poți să faci plăți. O completă lipsă de responsabilitate. Vor să ducă și mai jos imaginea României, unii parcă vor să facă țara praf.

Impactul este de 6 miliarde - diminuarea cheltuielilor am dus-o peste o limită peste care foarte greu se poate trece. Oamenii ăștia nu înțeleg în ce situație ne găsim.

Și eu îmi doresc creșterea alocațiilor, dar nu poți după ce ai dublat alocațiile, după o perioadă în care n-ai crescut deloc, decât în 2015 care și aia a fost votată la propunerea opoziției, nu poți după un an să vii să mai dublezi.

Această creștere va exista dar degeaba generezi cheltuieli pentru care nu există resurse financiare. Generezi inflație și aduci Guvernul în situația în care nu mai poate face plăți", a declarat premierul Orban.

Citiţi şi:

Ciolacu, replică pentru Orban la dublarea alocațiilor: Bani există, renunțați la cohortele de politruci incompetenți

Parlamentul a votat dublarea alocaţiilor, impactul bugetar este de 6 miliarde de lei. Cum a ajuns PSD să susţină acest proiect liberal

Camera Deputaților a votat miercuri, în calitate de for decizonal, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap. Legea va ajunge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri