Sari la conținut

Atacuri violente în plină stradă, la Brăila

Alerta s-a dat în jurul orei 8 dimineața, când o femeie a reclamat la 112 că a fost lovită pe stradă, de un bărbat necunoscut. Nu a mai durat mult până când alte patru femei au fost agresate.

„S-au prezentat la UPU în jurul orei 8 dimineața, 4 victime de sex feminin, victime ale unei agresiuni, prezentând traumatisme faciale, hematoane, fracturi de oase proprii ale feței”, spune Adina Georgescu, medic primar de medicină de urgență Brăila.

Agresorul este un bărbat cu probleme psihice. Conducerea spitalului de psihiatrie spune că pacientul a mai făcut aşa ceva. El suferă de schizofrenie, iar din 2014, de când a fost luat în evidență de către medici, bărbatul a fost internat de 21 de ori.

Este într-o stare de agitație maximă, să sperăm că îl putem calma. E un tip violent, din ce cunosc medicii noștri, având în vedere că e sub tratament de ani de zile”, afirmă Florentin Crăciun, managerul Spitalului de Psihiatrie Brăila.

Sunt perioade în care ori nu-și ia tratamentul, poate să fie consumator de alcool și atunci devine violent și ne mirăm că nu a început cu familia, ca de obicei, toți din jurul lui sunt dușmani” , spune Cornelia Apostol, director de Îngrijiri Medicale la Spitalul de Psihiatrie Brăila.

Lui trebuie să i se facă un dosar penal. Există încadrarea în 114 Cod penal și pentru bolnavii psihici care care comit fapte grave și se poate interna la Săpoca unde-i spital de Psihiatrie, dar cu pază armată”, adaugă Florentin Crăciun, manager  al Spitalului de Psihiatrie Brăila.

În urma dosarului penal întocmit, soarta agresorului este acum în mâinile instanţei şi ale medicilor psihiatri.

Pe aceeași temă