VIDEO. Bătaie între elevi, într-un liceu special din Oradea

Data actualizării: Data publicării:
bataie liceul special Oradea

Incident violent într-un liceu din Oradea. Un clip în care a fost înregistrată o bătaie între mai mulți adolescenți a fost postat duminică dimineața pe o rețea de socializare. Autorul postării susține că imaginile au fost surprinse pe holurile liceului tehnologic special numărul 1 din Oradea, dar nu precizează când a avut loc. Atenție, imagini și limbaj care vă pot afecta emoțional!

Se pot omor copii în școlile speciale nici pedagogi nici profesori asa se înrolat în bihor la. Liceu tehnologic special nr.1 oradea nimeni nu ea masuri

Publicată de Ionut Abrudan pe Sâmbătă, 8 Decembrie 2018

În înregistrare se observă cu un tânăr îl lovește cu pumnii, palmele și picioarele pe altul, căzut la podea, sub privirile mai multor adolescenți, dintre care unul este și el întins pe jos.

„- Mai înjuri, mă, de maică?”, este întrebat cel agresat, în timp ce este pălmuit.

La un moment dat, agresorul își strânge de gât victima și o eliberează doar la intervenția celorlalți care strigă "Bă, îl omori! Vă omorâți!"

În timp ce restul tinerilor priveau râzând bătaia, cel care a filmat incidentul a intervenit, iar băiatul lovit a reușit să se ridice. A încercat să-l lovească pe agresor, dar a încasat din nou câteva lovituri. Clipul video se încheie cu același adolescent agresat fugărit pe culoare de mai mulți tineri.

Autorul postării, care, potrivit informațiilor de pe contul său de Facebook a urmat cursurile liceului tehnologic Ioan Bococi din Oradea și ar fi controlor de tramvai, nu precizează când au fost înregistrate imaginile și de către cine. În schimb, susține că pedagogii și profesorii nu iau măsuri și „se pot omorî copii în școlile speciale”.

Situația va fi investigată de Inspectoratul Școlar Județean. "IŞJ nu a primit nicio sesizare sau vreo informare de la unitatea de învăţământ în acest caz. Ne-am autosesizat şi luni o echipă de inspectori va verifica informaţiile din spaţiul public şi faptele surprinse în video, inclusiv cu identificarea celor implicaţi", a precizat, pentru Bihoreanul, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al IŞJ Bihor.

Liceul Tehnologic Special numărul 1 din Oradea s-a mai confruntat cu acuzații grave. La începutul lunii octombrie, un elev a fost acuzat că a umilit doi colegi. În noiembrie au fost declanșate mai multe anchete după acuzațiile cuprinse într-o postare a senatorului USR Vlad Alexandrescu. Acesta a anunțat că a fost sesizat de părinți în legătură cu abuzuri fizice la care ar fi fost supus un adolescent cu autism.

Imediat după aceste acuzații, conducerea Inspectoratului Școlar a hotărât încetarea contractelor de management ale conducerii unităţii de învăţământ. "Această decizie s-a luat în urma unei evaluări manageriale şi administrative realizate la nivelul conducerii unităţii de învăţământ", transmitea Biroul de presă al IȘJ Bihor.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri