Bulevardul Uranus mută Hala Matache. Operațiunea costă patru milioane de euro

Data publicării:
2102hala 20matache-50877

Imobilul ar fi şi principalul motiv pentru care lucrările la şosea au deja doi ani de întârziere. Mutarea halei costă patru milioane de euro.

Hala Matache va fi mutată cu 40 de metri mai în spate, ca să facă loc bulevardului Uranus. Şoseaua va avea trei benzi pe sens și linie de tramvai. Clădirile din spatele halei, devenite ruine, vor fi demolate, iar în locul lor va fi ridicată noua construcţie.

Reprezentanţii primăriei spun că mutarea halei va schimba cu totul zona. Terenul pe care se află acum Hala Matache va arăta total diferit. Pe el se vor amenaja spații verzi, dar și trasee pentru bicicliști și pietoni. Totodată, se vor construi mai multe magazine, iar în subteran se va face și o parcare.

Singurii care nu se lasă convinşi de planurile optimiste ale reprezentanţilor primărieri sunt reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale.

Cel mai devreme, construcția noii hale va începe în primăvara anului viitor, iar reprezentanţii primăriei speră să poată atrage şi fonduri europene, mai ales că reamenajarea spaţiului ar putea costa pînă la patru milioane de euro. Pînă atunci vor fi reluate şi lucrările la Bulevardul Uranus, care au început în octombrie 2010. Până acum, din cei 12 kilometri prevăzuţi în proiect, sunt gata doar 1.200 de metri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri