Sari la conținut
News Alert

„Calculatorul Medicului”, aplicaţia prin care doctorii află cu cât le creşte venitul net din gărzi, de la 1 octombrie

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Pe pagina respectpentrumedici.ro, doctorii pot vedea care este venitul lor net din gărzile efectuate în perioada 1 august 2016 - 1 octombrie 2016 şi cu cât va creşte el după 1 octombrie.

În funcţie de tipul unităţii sanitare, funcţie, vechime, sporul de gardă în timpul săptămânii, medicii pot calcula, prin intermediul aplicaţiei lansate joi, venitul net pentru o gardă în timpul săptămânii, între 1 august 2016 şi 1 octombrie 2016, şi apoi cât va creşte acesta după 1 octombrie 2016.

De asemenea, medicii pot vedea care este sporul de gardă din weekend şi sărbători legale, în perioada 1 august 2016 - 1 octombrie 2016 şi creşterea venitului obţinut din astfel de gărzi după 1 octombrie.

„Guvernul României consideră respectul pentru personalul medical şi grija pentru pacienţi o prioritate a mandatului său. 2016 este anul adoptării mai multor măsuri în beneficiul medicilor, printre care şi deciziile de creştere a salariilor din sectorul sanitar şi de creştere a plăţii gărzilor efectuate de medici. Astfel, veniturile medicilor vor fi mai aproape de principiile acestei profesii, iar orice măsură în favoarea medicilor reprezintă un beneficiu direct şi pentru pacienţi. Pentru a demonstra că acest Executiv are fapte dincolo de vorbe, ne-am decis să arătăm cu cifre obiective amploarea acestei reforme, este mesajul trasmis medicilor de Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii şi Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, pe pagina respectpentrumedici.ro.