Urmărit internaţional, prins de poliţişti cu ajutorul noii aplicaţii e-DAC

Data actualizării: Data publicării:
infractor flancat de doi politisti
Un bărbat de 41 de ani, urmărit internaţional a fost depistat, vineri, de către poliţişti prin aplicaţia e-DAC. Foto: Poliția Română

Un bărbat de 41 de ani, urmărit internaţional pentru infracţiuni la regimul rutier, a fost depistat, vineri, de către poliţişti prin aplicaţia e-DAC.

„Astăzi, 5 aprilie, ora 16.00, poliţiştii oraşului Strehaia au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Călineşti, jud. Argeş, urmărit internaţional. La data de 11.04.2023, Judecătoria oraşului Topoloveni, jud. Argeş a emis pe numele acestuia un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier”, a transmis, vineri seară, IPJ Mehedinţi.

Sursa citată de News.ro a precizat că cel în cauză a fost depistat de poliţişti prin intermediul aplicaţiei eDAC, într-o pădure ce apartine Ocolului Silvic Strehaia, iar ulterior a fost preluat de poliţişti Serviciului de Investigaţii Criminale pentru a fi introdus în Penitenciarul Drobeta-Turnu Severin.

e-DAC este un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate, implementat începând cu data de 31 martie 2024, ca parte a efortului de simplificare şi digitalizare a serviciilor publice oferite cetăţenilor români.

Aplicaţia e-DAC, recent implementată în România, reprezintă un instrument vital în lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere şi a infracţiunilor grave, facilitând schimbul rapid şi eficient de informaţii între autorităţile competente din ţară şi din spaţiul Schengen.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri