Care sunt cheltuielile care majorează prețul unei case

Data publicării:
4931833-Mediafax Foto-Mihaela Cojocariu

Prima cheltuială, și cea mai importantă, o reprezintă avansul. Băncile cer cumpărătorului să contribuie cu minimum 5 % în cazul creditului „Prima Casă”. Avansul crește la 15% pentru creditele ipotecare în lei, și la 25 % pentru euro.

Urmează cheltuielile de legalizare a actului de vânzare - cumpărare și de autentificare a contractului de ipotecă. Acestea ajung pâna la 1.000 de euro.

Cumpărătorul trebuie să pună într-un depozit și trei rate din creditul pe care urmează să îl ia. În medie 700 de euro. Bani care sunt blocați pâna la finalul perioadei de creditare.

Evaluarea apartamentului costă aproape 100 de euro și încă 100 de euro este asigurarea completă a locuinței pe care banca o impune viitorului proprietar.

În cazul în care locuința a fost găsită cu ajutorul unei agenții imobiliare, atunci comisionul pentru aceasta este de 2% din valoarea imobilului.

Mai trebuie plătit impozitul pentru casă sau apartament, prima rată din credit, și nu uitați să vă treceți pe listă și cheltuielile de mutare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri