Casa groazei. Fetițe ţinute de mamă în condiţii greu de imaginat

Data publicării:
fetite

Caz şocant la Galaţi. Două fetiţe, în vârstă de un an, respectiv patru ani, au fost salvate dintr-un adevărat focar de infecţie. Copilele au stat singure în casă câteva zile, fără mâncare şi fără apă, şi numai intervenţia uneia dintre vecine a făcut să fie evitată o tragedie. Acum, fetiţele se află la terapie intensivă, dar sunt în stare stabilă. Vor fi preluate de inspectorii de la Protecţia Copilului imediat cum vor fi externate.

Imaginile greu de privit au fost filmate de o vecină în garsoniera unde erau cele două copile: „Ia uitaţi ce e aici, ia uitaţi ce focar de infecţie, ia uitaţi ce e aici. Mai filmează viermii ăia o dată, să se vadă”.

Înconjurate de păduchi, viermi şi mizerie. Aşa au fost găsite fetiţele de vecina care le-a salvat din casa groazei.

„Este de plâns, eu nu sunt om. Am câteva ore pe care le-am dormit în trei zile, nu mă ia somnul. Am numai copilul ăla în cap, că puteam să îl găsesc mort. Avea 40 cu 7 temperatură”, spune Mihaela Abrașu, vecina care a descoperit fetițele lăsate singure.

Şi ceilalţi vecini sunt îngroziţi de ce au văzut în casă.

„Mie mi se pare oribil, oribil, oribil să îţi laşi copiii şi să umbli de nebună, îi greu, dar asta e, dacă ea aşa o gândit, aşa o făcut”, spune o femeie.

Cu o greutate de numai 3 kilograme şi jumătate la vârsta de un an şi trei luni, fata cea mică doar printr-o minune mai trăia câteva zile, spun medicii.

„Fetițele au fost aduse de ambulanță deshidratate, nemâncate, prost îngrijite, nespălate. Nu știm de cât timp au fost lăsate singure în casă. Momentan, ele sunt stabile, sub perfuzii, și-au revenit”, a declarat Silvia Constantin-Dinescu, medic specialist ATI.

Protecția Copilului va prelua copiii după externare.

„Este vorba despre două fetiţe, de un an şi de patru ani, neglijate de către părinţi. Noi am decis internarea lor pentru evaluarea stării de sănătate, întrucât copiii arătau o neglijenţă maximă, malnutriţi şi probabil şi cu alte probleme de sănătate. În momentul în care medicii vor decide externarea, ei vor fi preluaţi în regim de urgenţă de către instituţia noastră”, a declarat Ciprian Groza, director-adjunct la DGASPC Galați.

Fetiţele erau crescute doar de mamă, iar vecinii spun că femeia nu a mai trecut pe acasă de o săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri