Cauza morții celor doi frați din Iași. Directorul IML Iași: „Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid”

Data actualizării: Data publicării:
Cei doi frați din localitatea ieșeană Coarnele Caprei, unul de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, au murit sâmbătă la un interval de câteva ore.
Foto: Ziarul de Iași

Cei doi frați din localitatea ieșeană Coarnele Caprei, unul de 1 an și jumătate, iar celălalt de 3 ani, au murit sâmbătă la un interval de câteva ore. Astăzi, în urma primelor analize, medicii legiști au stabilit că nu este vorba despre o intoxicație cu struguri tratați, așa cum a spus mama lor. Potrivit Ziarul de Iași, este vorba de fi o substanţă cu toxicitate foarte mare, cum ar fi otrava pentru rozătoare.

Medicii legiști nu au confirmat spusele mamei celor doi minori din localitatea Coarnele Caprei, care au murit intoxicați. Cauza preliminară este intoxicaţia, însă substanţa care a cauzat decesul micuţilor este încă necunoscută.

„Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a declarat prof. dr. Diana Bulgaru-Iliescu, director al IML Iaşi, potrivit Ziarul de Iași.

O ipoteză este aceea că substanţa toxică a fost inhalată şi nu înghiţită. Astfel, în stomacul unuia dintre copii a fost găsită o substanţă de culoare rozalie şi la niciunul dintre copii nu s-au găsit urme de struguri.

„După ce am găsit în urma necropsiilor, după foile de observaţie, după istoric, este vorba despre o intoxicaţie. Este cu siguranţă o substanţă cu toxicitate foarte mare, un pesticid, posibil să fie o otravă pentru şoareci, rozătoare, avem nişte căi să ne dăm seama, dar încă nu am ajuns acolo, vom căuta în continuare. Nu este ceva de stropit via, cu siguranţă, garantez pentru asta, substanţele folosite în acest scop au toxicitate foarte slabă, nu pot să dea decât simptomatologie digestivă, nu deces. Este posibil şi să fie o cale de pătrundere inhalatorie şi nu digestivă, iar asta va face lucrurile foarte greu de stabilit”, a precizat directorul IML Iaşi.

Legiștii vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate care este substanța care a provocat decesul celor doi minori.

De asemenea, polițiștii au deschis o anchetă. Cei doi copii ar fi prezentat simptome încă de vineri, însă mama copiilor a sunat abia sâmbătă la 112, când starea micuților s-a înrăutățit. 

„Poliţiştii au fost sesizat cu privire la decesul celor doi copii, iar cercetările sunt în curs”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Cei doi copii locuiau împreună cu mama lor în timp ce tatăl lucra în străinătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vlad Pascu a ajuns de nerecunoscut după aproape un an în spatele gratiilor. Schimbarea e radicală
Digi FM
Ce mesaj a transmis Elena, după ce CRBL a fost surprins alături de o tânără de 23 de ani: „În căutare de soț...
Pro FM
Cum arată Susan Boyle la 63 de ani. Femeia care a impresionat o lume întreagă în 2009 și a devenit un star...
Film Now
Kramer din "Seinfeld" a avut mult de tras după remarcile rasiste făcute în 2006. Nimic nu a mai fost la fel...
Adevarul
Previziune sumbră a unui analist politic: Alegerile din 2024 ar putea fi ultimele înainte de următorul război...
Newsweek
VIDEO Piloții ucraineni au încheiat în SUA antrenamentele pe F-16. Când vor ataca Rusia?
Digi FM
Nadia Comăneci, declarații despre cum i-a schimbat viața gimnastica: „Sportul mi-a dat o voce pe când aveam...
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Demi Moore, zeiță în alb, într-o rochie cu decolteu amețitor. La 61 de ani atrage toate privirile oriunde ar...
UTV
Motivul real al divortului dintre CRBL si Elena Viscu. Fosta sotie a artistului face haz de necaz: “Suntem in...