Sari la conținut

Cazul „autism” la CNCD. Mihai Gâdea a cerut amânare, ca să-și pregătească apărărea

Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Bruxelles, nu s-a putut prezenta la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, unde era aşteptată să dea explicaţii după ce i-a numit „autişti” pe cei care critică România în faţa instituţiilor europene.

Premierul nu a anunțat însă CNCD-ul că nu poate ajunge, dar nici nu avea obligația, după cum a declarat la Digi24 președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Însă adevăratul motiv pentru care audierea de marți s-a amânat pentru săptămâna viitoare (27 februarie) este că Mihai Gâdea, moderatorul emisiunii în cadrul căreia s-au făcut declaraţiile, a cerut timp pentru a-şi pregăti apărarea, a declarat la Digi24 Csaba Asztalos.

„Săptămâna viitoare noi oricum vom închide acest dosar, indiferent de atitudinea celor două părți”, a asigurat președintele CNCD.

A doua zi după ce făcuse declarația cu pricina, premierul şi-a cerut public scuze şi a trimis la CNCD o scrisoare prin care îşi exprima punctul de vedere. Viorica Dăncilă a anunţat că va avea discuţii cu organizaţiile non-guvernamentale si cu părinţii copiilor cu autism.

După audierea la CNCD, Viorica Dăncilă și Mihai Gâdea pot primi fie un avertisment, fie amendă cuprinsă între 2 mii şi 100 de mii de lei.

Citiți și: 

'Autiștii care dezinformează UE'. Dăncilă se află la Bruxelles în ziua audierilor de la CNCD

Președintele CNCD: Formatorii de opinie ar trebui să se retragă din viața publică atunci când fac declarații discriminatorii

Anunț important al CNCD despre premierul Viorica Dăncilă