Ce se știe despre cazul Caracal, la 3 săptămâni de la dispariția Alexandrei Măceșanu

Data actualizării: Data publicării:
gheorghe-dinca-zambind-tribunalul-dolj-inquam-photos-bogdan-danescu
Foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

La aproape o lună de la dispariția Alexandrei Măceșanu, adolescenta de 15 ani pe care Gheorghe Dincă spune că a ucis-o, ancheta în cazul Caracal este în plină desfășurare, iar un deznodământ pare a fi, cel puțin pentru moment, departe. Ultima lovitură pentru anchetatori a venit de la INML, care a transmis că, cel puțin pentru moment, nu poate identifica ale cui sunt rămășițele osoase descoperite acum două săptămâni într-o pădure de lângă oraș. Așa că datele despre prima fată dispărută, Luiza Melencu, rămân puține.

La o zi de când polițiștii au descins în fortăreața pe care și-o construise la marginea Caracalului, mecanicul auto Gheorghe Dincă încă zâmbea sfidător când era întrebat despre dispariția adolescentelor de 15 și 18 ani pe care le luase la ocazie.

Asta deși în curtea sa, anchetatorii au găsit cenușă și resturi osoase umane, iar în mașină un cercel recunoscut de mama Alexandrei, eleva cea mică.

După 24 de ore de stat în arest, Gheorghe Dincă avea să mărturisească două crime.

Giorgiana Hosu, procuror-șef adjunct al DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a ucis victima pe 25 iulie, în jurul orei 12:00, la domiciliul său şi ulterior i-a incinerat corpul. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni.”

Anchetatorii vor să fie siguri. Aşa că înteţesc căutările în zonă. Nu găsesc însă nicio urmă care să le arate ce s-a întâmplat cu Luiza, adolescenta de clasa a XII-a, dispărută în aprilie. În aceste condiţii, iau în calcul, teoretic, cel puţin, şi varianta că fetele trăiesc.

Felix Bănilă, procuror-șef DIICOT: „Până nu avem o certitudine nu putem neglija nicio variantă de anchetă.”

Anchetatorii decid să îl aducă la București pe suspectul în vârstă de 66 de ani pentru mai multe expertize. Între timp, procurorii antimafia de la Craiova opresc căutările în casa bărbatului şi predau ancheta colegilor din Capitală. De acolo vin alte decizii.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT: „Vom efectua o cercetare complexă, împreună cu omoruri, DIC, INC... Serviciul Criminalistic. Vor fi verificate și gropile cu beton și ciment.”

În scurt timp apar şi rezultatele analizelor la care au fost supuse osemintele găsite într-un cuptor improvizat din curtea casei suspectului.

Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT: „Provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminim cu vârsta de 15-17 ani.”

Datele se potrivesc cu cele ale Alexandrei, fata de 15 ani. În căutarea adevărului despre cealaltă adolescentă care a dispărut după ce a făcut autostopul, anchetatorii sunt conduşi de suspect într-o pădure din apropierea casei lui.

Acolo, criminaliştii găsesc bucăţi de oase arse, dinţi şi cenușă. Mecanicul auto le spune procurorilor că sunt rămășițele Luizei Melencu, pe care a răpit-o și omorât-o în aprilie.

Problema este că osemintele sunt atât de distruse, intenţionat, spun legiştii, încât nici testele ADN nu pot spune cui aparţin. Ştim doar că sunt ale unei tinere cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

Investigatorii cer reluarea testelor: „Efectuarea în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.”

Cu puţine indicii despre soarta celor două adolescente dispărute, anchetatorii iau în calcul şi varianta că ar fi căzut victime unor reţele de prostituţie.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri