Centenarul Marii Unirii. Cum au sărbătorit românii din diaspora Ziua Națională

Data actualizării: Data publicării:
costum popular spania

Chiar dacă sunt departe de casă, milioane de români din diaspora sărbătoresc şi ei Ziua Naţională. Momente festive au fost organizate în mai multe ţări din întreaga lume.

La Paris, momente festive s-au desfăşurat la Arcul de Triumf, unde sute de oameni au asistat la o defilare cu steagurile României. A urmat un moment de reculegere pentru cei care şi-au dat viaţa pentru ca Marea Unire să poată fi înfăptuită, iar flacăra de la Arcul de Triumf a fost reaprinsă în onoarea Centenarului.

Şi în Spania, unde trăieşte cea de-a doua cea mai mare comunitate de români din afara graniţelor, a fost marcată Ziua Naţională. La Madrid, în piaţa Puerta de Sol, pe clădirea guvernului regional a fost proiectat steagul ţării noastre, iar cântecele populare au răsunat în centrul capitalei spaniole.

Şi peste Ocean, Ziua României a fost sărbătorită cu multă emoţie. La Chicago a avut loc o recepţie presărată cu numeroase momente artistice.

Tot la Chicago, copiii românilor au pus în scenă „Moș Ion Roată și Unirea” şi au intonat imul naţional.

De la New York, românii au transmis şi ei mesaje de Centenarul Marii Uniri.

Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit şi în partea cealaltă a globului, în Coreea de Sud.

În Seul, Ciuleandra, interpretată de cvartetul Adrian Naidin, a ridicat în picioare sute de coreeni. Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în Seul, iar pentru ca experienţa să fie completă, organizatorii le-au oferit partenerilor coreeni bucate tradiţionale româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri