Chiriile pentru apartamentele din Bucureşti au scăzut cu 7%

Data publicării:
chirii-3

La târgul imobiliar de la Sala Palatului, cei care căutau să închirieze o locuinţă au avut de ales între garsoniere cu preţuri de 180 de euro şi vile de 2.800 de euro pe lună.

Din cele 800.000 de locuinţe din Bucureşti, aproape 10% sunt închiriate.

„Pentru închiriere, prețurile pleacă de la 180 de euro pentru garsonierele situate către periferia Bucureștiului, zona doi a Bucureștiului, chiar trei, și ajung până la 2.500 - 2.800 de euro în cazul unei vile”, spune Adina Paţilea, brand manager al unui târg imobiliar.

Agenţii imobiliari susţin că au constatat o uşoară scădere a chiriilor în Bucureşti, deşi au fost şi excepţii.

„Prețurile cerute pe închiriere au scăzut cu 7%, în afară de zona de Nord, unde chiar putem să spunem că prețurile au fost stabile sau au crescut în jur de 5%”, precizează Răzvan Rizea-Popp, director general al unei agenţii imobiliare.

Creşterea chiriilor pentru locuinţelor din nordul Capitalei poate fi explicată prin dezvoltarea rapidă a zonei.

Chiriile pentru apartamentele din nordul Capitalei au crescut cel mai mult, dupa ce aici au fost deschise cele mai multe spații de birouri și a fost inaugurat cel mai nou complex comercial. Dezvoltatorii imobiliari care nu au reuşit să vândă apartamentele construite au ales să le închirieze ca să facă rost de bani.

Aşa că în loc să stea cu casele goale, scoase la vânzare la preţuri de 155.000 de euro cu TVA, dezvoltatorii cer acum o chirie lunară de 800 de euro pentru a-şi acoperi o parte din costuri.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri