Sari la conținut

Cinci elevi, la spital după ce un coleg a spart o fiolă cu sulfat de amoniu în clasă

Puţin după ora 11:00 s-a dat alarma la liceul teoretic George Călinescu din Constanţa. Un miros neplăcut s-a simţit într-o sală de cursuri în care se aflau 20 de elevi. Cinci copii de clasa a şaptea au ajuns la spital. „Copiii inhalaseră o substanță volatilă. În urma inhalării acestei substanțe copiii prezentaseră mai multe vărsături și prezentau în continuare senzație de vomă”, a spus Ionuț Cealera, director medical Serviciul de Ambulanță.

Toți cinci sunt stabili hemodinamic și respirator, nu pun probleme deosebite”, a declarat Rodica Tudoran, medic șef Serviciu de Urgențe. Incidentul a avut loc în timpul unei pauze. „Unul dintre colegi a avut o fiolă cumpărată de la un magazin de Halloween și cam atât. Se simte bine, e ok”, a spus un părinte.

Băiatul care a spart fiola a ignorat faptul că pe etichetă era scris clar că substanţa nu este recomandată copiiilor sub 10 ani şi că mirosul poate provoca alergii. Gluma nesărată nu i-a amuzat pe profesorii din conducerea şcolii.

„Avem stipulată o sancțiune cu eliminare de la cursuri pe trei zile și scăderea notei la purtare la șase”, a spus Elena Crăcea, directorul licelului. Elevul fusese transferat anul acesta de la o altă şcoală, iar acum riscă să schimbe din nou colegii. Această decizie aparţine însă consiliului profesoral, care se va întruni în această săptămână.Pe aceeași temă