CNA le cere jurnaliștilor de la Nașul TV să verifice la "fața locului" dacă există tuneluri secrete în munții Bucegi

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA CNA - 25 APR 2023
Ședința Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). Inquam Photos / George Călin

Într-o postare pe Facebook, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a ironizat conspirațiile despre tunelurile secrete din munții Bucegi, prezentate în emisiunea "Să vorbim despre tine", de la postul Nașul TV, difuzată pe 5 mai. După ce a vizionat în ședința de miercuri emisiunea, CNA a declarat că moderatoarea Gabriela Calițescu nu a prezentat dovezi independente care să susțină informațiile transmise publicului. Drept urmare, Consiliul amână vreme de două săptămâni analiza emisiunii, pentru ca echipa de jurnaliști de la Nașul TV să verifice la fața locului dacă există într-adevăr tuneluri și construcții secrete în munții Bucegi.

"În ședința de miercuri, 23 august, CNA a vizionat emisiunea „Să vorbim despre tine” difuzată pe postul Nașul TV în 05.05.2023. În emisiune, invitatul Sacha Stone, influencer britanic, a prezentat imagini din interiorul munților Bucegi, România. Domnia-sa a afirmat că în interiorul Bucegilor există tuneluri de mari dimensiuni, care duc către alte continente. De asemenea, au fost prezentate imagini ale unor structuri de mari dimensiuni (250 metri înălțime), respectiv câteva statui și o piramidă, aflate în interiorul acestor tuneluri.

Moderatoarea emisiunii, doamna Gabriela Calițescu, nu a prezentat dovezi independente cu privire la aceste informații, unul dintre motivele invocate de domnia-sa fiind că accesul în tunelurile din Bucegi este interzis. Consiliul a decis, în unanimitate, să amâne analiza emisiunii cu două săptămâni pentru a permite echipei de ziariști de la Nașul TV să verifice la fața locului existența tunelurilor și a construcțiilor din interiorul acestora.

În virtutea rolului său de apărător al libertății de exprimare și al liberului acces la informații de interes public, CNA adresează un apel tuturor autorităților relevante să nu împiedice accesul ziariștilor în tunelurile secrete din Bucegi", le transmite ironic CNA jurnaliștilor.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri