Concert caritabil pentru Vintilă Mihăilescu, pe 15 iulie. Antropologul are nevoie de un transplant

Data publicării:
vintila mihailescu

Artişti, admiratori şi prieteni s-au mobilizat pentru a veni în ajutorul profesorului și antropologului Vintilă Mihăilescu, a cărui viaţă depinde de un transplant şi un tratament costisitor într-o clinică din Franţa. Luni, pe 15 iulie, are loc la Ateneul Român un concert caritabil în sprijinul omului de cultură.

Antropologul Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat anul trecut cu leucemie acută mieloblastică, iar transplantul este singura șansă pentru supraviețuire.

Costurile ajung la 250.000 de euro, iar jumătate din sumă s-a strâns deja în campaniile de pe reţelele de socializare.

Timpul este însă crucial, de aceea prieteni, artiști sau admiratori ai profesorului au organizat, în doar două saptamâni, un concert caritabil la Ateneul Român.

Sandra Ecobescu, organizator: „Ne mobilizăm, suntem împreună pentru o personalitate culturală, pentru domnul Vintilă Mihăilescu, dar e şi un exerciţiu de a ne mobiliza pentru cauze nobile în general. Depinde de noi cât de mulţi vom fi la Ateneu în 15 iulie, bucureşteni sau chiar oameni care vin din provincie pentru acest eveniment, unde suntem noi, cei din sală, dar sunt şi cei de pe scenă, este foarte important să spunem că toţi muzicienii vin pro-bono şi vor oferi un spectacol cu siguranţă de zile mari.”

Concertul va fi o seară specială a solidaritații și a speranței, care va aduce în fața publicului muzicieni ca dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, tenorul George Vîrban, sau soprana Oana Andra.

Oana Andra, soprană: „Vor fi artişti de mare valoare care vor cânta pe scena Ateneului Român, eu personal am pregătit trei piese, celebra Habanera din Carmen de Georges Bizet, aria Musica din Valurile Dunării de George Grigoria şi Ave Maria de Mascagni. Toată lumea îşi doreşte să salveze acest om minunat.”

Orice bilet pentru concertul caritabil din 15 iulie reprezintă o donație. Categoriile de preţ sunt între 200 şi 2.500 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri