Sari la conținut

Copilul salvat din puț este în stare critică

Starea copilului de doi ani, scos după aproape 12 ore din puţul în care căzuse, este în continuare critică, spun medicii. Băieţelul respiră cu ajutorul aparatelor şi are o infecţie pulmonară care ar putea să-i fie fatală. Între timp, poliţiştii vor relua audierile în dosarul de vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE 09.00: Băiatul are o infecție pulmonară masivă din cauza microbilor pe care i-a înghițit în fântână. 

„Starea este stabilă, dar gravă, intubat, ventilat mecanic, sedat. Sperăm sub tratamentul antibiotic să apară o oarecare ameliorare, dar tratamentul va da roade în timp, trebuie să avem răbdare, nu se întâmplă nimic spectaculos de pe o zi pe alta. El este ținut pe aparate special ca acel plămân să poată să-și revină sub tratamentul antibiotic. Riscurile, în continuare de infecție pulmonară, vedem ce efect va avea antibioticul, e sub mai multe antibiotice. E nevoie de timp. Trebuie să treacă câteva zile. Într-o săptămână putem spune dacă este o ameliorare”, a explicat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu. 

După ce copilul va fi detubat, va fi evaluat de un neurolog. Totuși, medicul a dat asigurări că băiatul a fost resuscitat repede și nu crede să existe consecințe grave. 


 

Starea copilului care a petrecut peste 10 ore într-un puţ este în continuare gravă, spun medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

„E pe antibiotico-terapie, e intubat, ventilat mecanic. Așteptăm evoluția lui. (Reporter: Care ar putea să fie repercusiunile?). Infecție masivă pulmonară, care poate duce la deces. E o perioadă critică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Spitalului Grigore Alexandrescu.

Pompierii care l-au salvat pe băieţelul de aproape doi ani l-au vizitat la spital.

„Intervenţia asta a presupus şi o presiune continuă asupra noastră, pe care am resimţit-o emoțional, în primul rând, fiind vorba de un copil mic, cu care nu am putut să comunicăm. Ne-a luat un timp semnificativ să determinăm poziția exactă a copilului, astfel încât extracția acestuia să se facă cu cât mai puține daune asupra stării în care l-am găsit”, a declarat Radu Cristian, împuternicit prim-adjunct al inspectorului general IGSU.

Între timp, mama lui Dănuţ a fost externată. Femeia este gravidă în luna a opta, iar medicii au vrut să se asigure că şocul suferit, în momentul în care băiatul a căzut în puţ, nu i-a afectat sarcina.

„Nu ştiu... am intrat până în casă şi când am ieşit, el căzuse. N-am putut sa mai fac nimic”, a explicat mama băiatului.

Polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă. Prima audiată a fost mama băiatului.