Cursuri de limbi străine pe silenţios

Data publicării:
cursuriengleza

Poate părea greu de crezut, dar cele două antreprenoare se folosesc de gesturi pentru a reproduce sunetele, iar elevii învaţă cuvintele dintr-o limbă străină şi cum se pronunţă acestea.

Limba oficială a multinaţionalelor este engleza, iar angajatorii caută tot mai des oameni care trec mai mult de o limbă străină în CV. Spre exemplu, germana aduce un plus de 20% la salariu. Pentru tineri, cunoaşterea unei limbi străine este biletul de intrare la un liceu sau la o facultate din străinătate. 

Adolescenții vor să învețe o limbă străină pentru că sunt atât de multe posibilități de studiu în afara țării. Corporatiștii au nevoie de o limbă străină pentru a avansa, lucrează în companii multinaționale, au șefi, subalterni străini cu care interacționează zilnic, lucrează cu clienți din afara țării”, Dana Rădulescu, antreprenor.

O oportunitate care nu a scăpat Danei Rădulescu şi Nicoletei Surdu. O profesoară şi o traducătoare au deschis un centru de învățare a limbilor străine, dar nu unul obişnuit.

Cursurile sunt predate fără ca profesorul să vorbească. Spre deosebire de metoda tradiţională prin care profesorul explică minute în şir cum se pronunţă cuvintele, iar cursanţii vorbesc prea puţin.

Prin metoda silenţioasă predată de cele două profesoare, studenţii asociază culorile şi sunetele prin exerciţiu, nu mecanic. Sunetele sunt reproduse de profesor cu ajutorul gesturilor.

Profesorul se foloseşte de mimică pentru a le arăta cursanţilor dacă pronunţă bine sau nu. Metoda înseamnă de fapt o joacă a sunetelor, iar după şedinţele introductive, elevii învaţă să şi scrie.

Fiecare modul predat are 18 şedinţe. Metoda silenţioasă de învăţare a limbilor străine a fost inventată în urmă cu 52 de ani de un matematician egiptean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri