Sari la conținut
News Alert

De ce a divorțat Maria Olaru de Bogdan Diaconu

Fosta gimnastă Maria Olaru a declarat că motivul divorțului de liderul PRU, Bogdan Diaconu, este faptul că cei doi au „idei diametral opuse, ireconciliabile asupra principalelor valori morale în jurul cărora se coaglează o familie normală”. Fosta gimnastă a precizat, într-un mesaj pe Facebook, că nu a vrut să fie acuzată, sau bănuită, că ar fi contribuit la eșecul politic al fostului soț.

maria oplaru

FOTO: Facebook/ Maria Olaru

„Prin acest mesaj, anunț pe oricine se arată interesat de persoana mea, că am divorțat , prin procedură notarială, de fostul meu soț.
Despărțiea efectivă s-a produs de la jumătatea anului 2016, atunci când m-am convins că avem idei diametral opuse, ireconciliabile, asupra principalelor valori morale în jurul cărora se coaglează o familie normală, onorabilă. Faptul că n-am introdus încă de atunci actele de divorț se datorează activităților sale politice, în care nu m-am amestecat niciodată, înțelegând că sunt chestiuni care nu mă privesc, chiar dacă eram tot mai în dezacord cu ele. Deși trăiam separați n-am vrut să fiu acuzată, sau doar bănuită, că aș fi contribuit, prin decizia mea, la eșecul său politic. Cu atât mai puțin că aș fi ales divorțul după ce n-a mai fost deputat.

Nimic mai străin de mine decât duplicitatea, minciuna, oportunismul sau demagogia, etc proceduri atât de utilizate de către politicieni. Iar cei care mă cunosc pot confirma oricând.

Am simți nevoia să fac publice aceste amănunte întrucât, în mod regretabil și de neînțeles pentru mine, un ziar important, criticându-l pe politicianul B.D., nu i-a precizat numele, preferând formula „soțul gimnastei Maria Olaru”. Nu contest fondul acelui material de presă – ROG doar să nu mai fiu asociată cu persoana respectivă și cu actele sale sociale.
Da, divorțul aduce cu sine o perioadă grea, însă nu imposibil de depășit. Acesta este motivul pentru care, vă rog să înțelegeți și să respectați dorința de liniște atât de necesără mie și fiului meu”, scrie Maria Olaru într-un mesaj publicat pe Facebook.

Cei doi s-au căsătorit în 5 iulie 2015, atunci când Bogdan Diaconu era deputat PRU.

Bogdan Diaconu a înfiinţat, în 2015, Partidul România Unită (PRU). La 5 februarie, Biroul Permanent al PRU a decis demiterea lui Bogdan Diaconu de la conducerea partidului invocând ”nereguli financiare grave” şi susţinerea de către Diaconu a OUG 13/2017.

Maria Olaru (34 de ani) s-a retras din gimnastică după Jocurile Olimpice din 2000, iar palmaresul său cuprinde: medalie de aur cu echipa României şi argint la individual-compus, chiar la Sydney, două medalii de aur (cu echipa şi la individual-compus) şi una de bronz (sărituri) la Campionatele Mondiale din 1999, dar şi o medalie de aur (cu echipa) şi una de argint (la sărituri) la Campionatele Europene din 1998.