Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei împotriva pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Data publicării:
oameni la protest in piata victoriei
Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei împotriva pragului de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Câteva sute de persoane au protestat, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală, după ce Senatul a adoptat un proiect de lege prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ei au afişat pancarte pe care au scris mesaje precum „Lupul (PSD) îşi schimbă părul (+PNL+UDMR), dar năravul (OUG 13) ba”, „Iohannis, în 2017 ai fost cu noi aici. Unde eşti acum?”.

De asemenea, protestatarii au strigat: „Justiţie, nu corupţie”, „Cine nu sare vrea pensii speciale”, „PSD, ciuma roşie”, „PSD, PNL şi UDMR - jaf, hoţie şi corupţie”, „Predoiu pentru noi e Iordache doi”.

Aceştia au părăsit Piaţa Victoriei după aproximativ două ore, potrivit Agerpres.

Citiți și:

EXCLUSIV. Culisele upgrade-ului făcut de Coaliție la OUG 13 pe care PSD și PNL și-l doresc, dar nu și-l asumă

După scandalul generat de votul din Senat, Ministerul Justiției reduce pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului Penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Ministerul Justiţiei a anunţat, miercuri seară, că pentru dezbaterile din Camera Deputaţilor asupra proiectului de lege privind nivelul pragului la infracţiunea de abuz în serviciu va susţine adoptarea unui prag de 9.000 de lei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri